Associació Alè

L'Associació Alè és una entitat de caire social que recentment s'ha creat durant aquest any 2012, compta amb tècnic d'integració social que volen posar a l'abast de la ciutadania el seu temps en realitzar accions de suport a la pobresa al municipi.

Cafè Caliu pretén ser un espai diürn, on les persones que es troben en situació o risc d’exclusió social puguin fer-ne ús. Aprofita el recurs de l’esmorzar per crear un ambient distés on la persona que acut té la oportunitat d’expressar i verbalitzar la seva realitat de forma més familiar. El projecte pretén generar a través d’aquest ambient la creació de diferents tallers orientats a potenciar l’adquisició d’habilitats per tal de fomentar l’autonomia i reactivar la xarxa social.

Objectius:

– Oferir un esmorzar sa i equilibrat a persones que es trobin en situació o risc d’exclusió social durant tots els dies de l’any.
– Potenciar un espai d’interacció que permeti una atenció i intervenció directa, competència pròpia del tècnics d’Integració Social, amb les persones usuàries.
– Crear un espai obert a la participació ciutadana, d’institucions i entitats públiques o privades que vulguin col.laborar de forma directa o indirecta amb Cafè Caliu.

Què és el Caliu?

Espai Caliu respon a la necessitat de poder oferir un ventall de possibilitats per als usuaris del recurs. Pretén ser un espai on progressivament es treballi la relació entre les persones que acudeixen i, entre aquestes i l’equip voluntari per tal de valorar les mancances i dissenyar possibles futurs tallers o activitats.

Activitats:

– L’elaboració i preparació de l’esmorzar i de l’espai de menjador
– La realització de l’esmorzar
– I l’espai del Caliu

Com puc accedir?

Les persones que inicialment poden aproximar-se, ho poden fer de manera lliure o derivats de Serveis Socials. Seran els tècnics d’Associació Alè que valoren amb la persona la idoneïtat del servei, mitjançant una entrevista.

Horari:

L’espai Cafè Caliu disposarà d’un horari fix de dilluns a divendres de 8am – 10am i es dividirà en tres grans blocs: